Geoffrey Rush

Geoffrey Rush
Namn: Geoffrey Rush
Född: 1951-07-06
Övrigt:
Född den 6 juli 1951, i Toowoomba , Queensland, Australien , men uppvuxen i Brisbane, Queensland, Australien efter att hans föräldrar (han en revisor, hon en säljare ) skiljer sig.
Hans tidiga intresse för teatern ledde till att han vid 1971 hade sin scendebut redan vid 20 års ålder i " fel sida av månen " med Queensland Theatre Company .

The Book Thief

movies-the-book-thief-poster

The Book Thief

Fredagens filmtips är The Book Theif eller Boktjuven som den heter på svenska. Filmen är baserad på en bästsäljande roman i samma namn. Vi får följa en ung och stark flicka vid namn Liesel som tas om hand av en fosterfamilj i Tyskland under andra världskriget. Allt förändras Liesels liv förändras och vi får följa med på hennes resa.

Läs mer om filmen samt se trailer…

The Warrior’s Way

The Warrior’s Way

Kvällens filmtips blir The Warrior’s Way där vi får följa en lönnmördare när han måste gömma sig i en liten västern stad efter att han har vägrat fullfölja ett uppdrag. Men något han inte hade räknat med var att falla för Kate. Så följ med på en blandning av cowboys och ninjas.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Dagens filmtips är Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides eller Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten som den heter på svenska. Filmen har världspremiär idag och det är en bra film för de som gillar hela den serien. I den här filmen får vi följa Jack Sparrow och Barbossa som ger sig ut på ett äventyr att försöka hitta ungdomens källa, men de upptäcker snart att de inte är ensamma om jakten för även Blackbeard och hans dotter är med på jakten.

Läs mer om filmen samt se trailer…

The King´s Speech

The King´s Speech

The King´s Speech

Kvällens filmtips blir The King´s Speech som jag även tror kommer ta en plats på filmtoppen. Filmen är en drama film där vi får följa hur Prins Albert som är hertig av York blir kung. Han har dock ett problem och de är att han stammar vilket inte går hand i hand med att vara kung och prata offentligt. Efter att ha försökt de mesta utan att lyckas träffar han äntligen Lionel Logue som är en självlärd logoped.

Läs mer om filmen samt se trailer…