Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio
Namn: Leonardo DiCaprio
Född: 1974-11-11
Övrigt:

Men en så rik och varierad karriär är vad du förväntar dig från någon som har haft en så ovanlig uppfostran som DiCaprio .
Leonardo DiCaprio är det enda barnet av tidigare serietidning konstnären George DiCaprio och Irmelin DiCaprio (båda födda 1943) .
Leonardos far, George, hade uppnått mindre status som konstnär och distributör av kult serietidning titlar och var till och med avbildad i flera nummer av American Splendor.

The Wolf of Wall Street

wolf-of-wall-street-poster2

The Wolf of Wall Street

Kvällens filmtips är ingen mindre än Martin Scorsese filmen The Wolf of Wall Street med Leonardo DiCaprio. Filmen är baserad på Jordan Belfort, och vi får följa hans uppgång och fall. Filmen bjuder på en glimt i hans extravaganta liv som en börsmäklare på Wall Street.

Läs mer om filmen samt se trailer…

The Great Gatsby

the-great-gatsby

The Great Gatsby

Eftersom fredagar bådar för filmkvällar så kommer här ännu ett filmtips, nämligen The Great Gatsby. Vi får följa Nick Carraway som har en dröm om att bli författaren när han kommer till New York 1922, då staden präglas av dekadens, glittrande jazz och alkoholförbud. Nick träffar snabbt miljonären Gatsby och dras i en fängslande värld av illusioner, kärlek och svek.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Django Unchained

django-unchained

Django Unchained

Kvällens filmtips är ingen mindre än den efterlängtade Django Unchained från Quentin Tarantino. Filmen utspelar sig i den amerikanska södern innan det amerikanska inbördeskriget. Vi får följa Django som har varit en slav fram tills det att han träffar den tyska prisjägaren Dr King Schultz. Då Schultz är på jakt efter Brittlebröderna så måste han ta hjälp av Django då han är den enda som vet hur dom ser ut. Django och Schultz blir ett okonventionellt radar par som håller sig genom hela filmen.

Läs mer om filmen samt se trailer…

J. Edgar

J. Edgar

Dagens filmtips är filmen J. Edgar där får vi får följa J. Edgar Hoover. J. Edgar Hoover var fruktad och beundrad av många. J. Edgar Hoover var chef och ansiktet utåt för FBI i nästan 50 år. Men bakom de stängda dörrarna döljer sig hemligheter som kan förstöra hans liv och hans karriär.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Inception

Inception

Dagens filmtips är Inception som handlar om agent Cobb som specialiserar sig på spionage. Spionage genom ”drömhackning” eller vad man vill kalla det. Han stjäl hemligheter från folks drömmar. En händelse gör att han blir tvungen att lägga er sin verksamhet men han får ett erbjudande som han bara inte kan motstå…
[Read more…]

Shutter Island

Shutter Island

På Shutter Island ”förvaras” och behandlas mentalsjuka brottlsingar. Sheriffen Teddy Daniels anländer till Shutter Island tillsammans med sin kollega för att utreda försvinnandet av en av patienterna, Rachel Solando. Men han vill även blottlägga vad som egentligen pågår på ön. Vem kan man egentligen lita på?
[Read more…]