Mikael Persbrandt

Mikael Persbrandt
Namn: Mikael Persbrandt
Född: 1963-09-25
Övrigt:

Han är född i Jakobsberg och Mikael Persbrandt är bland annat känd för sin roll som Gunvald Larsson i Beck filmerna. Han inledde sin karriär inom balett. För sin roll i Maria Larssons eviga ögonblick fick han en guldbagge. Sen var han även med i filmen Hämnden som vann en Oscar för bästa icke engelskspråkig film.

Snabb intervju med Mikael Persbrandt

The Salvation

Mikael Persbrandt går imorgon upp på bio med filmen The Salvation, där han spelar Mads Mikkelsen bror i berättelsen. Vad vi tyckte om filmen kan ni läsa här.
Inför att The Salvation går upp på bio så fick vi möjligheten att ställa några snabba frågor till Mikael Persbrandt som var snäll och tog sig tiden att svara.

Hur fick du rollen i The Salvation?
– Jag filmade Someone you love när jag tillfrågades om The Salvation. Zentropa producerade båda filmerna och Sisse Graum var producent för båda två;-)

Jobbar du med något nytt filmprojekt just nu?
– Ett par projekt i pre-production, i Sverige och utomlands.

Vad var största utmaningen med att göra The Slavation?
– Hästen

Hur ser du på framtiden av Svensk film?
– Om det finns en framtid så är den ung. Svensk filmliv är för ängsligt!

Du har själv mest gjort drama, thriller och lite action relaterade filmer. Vi har kunnat se dig i någon enstaka komedi. Gillar du inte komedier eller bara inte hittat någon som passar just dig?
– Tragik är komedi, jag vill göra saker på riktigt, eller hålla i en pistol 😉 Men allvarligt talat, ett bra manus är ett bra manus.

Har du någon roll du gjort som du fortfarande tänker på idag?
– Hur menar du? Nej! Eller ja båda männen i Someone You Love och Mig äger ingen är roller som dröjt sig kvar..

Du kommer vara med i Dödsdansen som går upp den 22 oktober på Maxim teatern, kan du berätta något om pjäsen samt din roll i den?
– Nej, kan bara meddela att den kommer bli inihelvete bra! Nått som sent ska glömmas 😉

Varför tycker du att man ska gå och se The Salvation?
– För att det är en jävla bra film och mads och jag är tuffa 😉 Det är en rak hyllning till Sam Peckinpah.

Sista frågan, har du sett någon bra film på sistone som du kan tipsa våra läsare om?
Dallas buyers club

Stort tack till Mikael Persbrandt som ställde upp på intervjun.

The Salvation

the-salvation-poster

The Salvation

Ett av dagens filmtips är The Salvation, filmen går upp på bio imorgon. Här får vi följa Jon som återförenas med sin fru och lilla son som anländer åtta år senare till USA. Jon´s bästa vän är Peter som även känner Jon´s fru Marie.

Läs mer om filmen samt se trailer…

En sång från hjärtat

someone_you_love_xlg

En sång från hjärtat

Fredagens filmtips är en gripande dramafilm, En sång från hjärtat är en riktigt bra film där vi får se Mikael Persbrandt i huvudrollen. Vi får följa musikern Thomas som bor i LA men han återvänder till Danmark för att spela in sin nya skiva. Men när han är i landet så kräver hans vuxna dotter att han ska träffa 11-åriga Noah som är hans barnbarn.

Läs mer om filmen samt se trailer…

The Hobbit: The Desolation of Smaug

hobbit

The Hobbit: The Desolation of Smaug

Kvällens filmtips är The Hobbit: The Desolation of Smaug. Här får vi åter följa Bilbo Baggins och hans dvärgar när de är ute på äventyr. Den här gången tar deras äventyr dom ännu närmre deras slutgiltiga mål som är att återta det land som en gång i tiden var deras.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Intervju med Mikael Persbrandt och Kjell-Åke Andersson

Här kommer en intervju med Mikael Persbrandt och Kjell-Åke Andersson för filmen Mig äger ingen. Båda var riktigt trevliga under intervjun så jag hoppas att ni gillar den, och får inte Persbrandt en guldbagge för sin roll i den här filmen blir jag förvånad.

Del 1 av 2:

Del 2 av 2:

Mig äger ingen

migageringen

Mig äger ingen

Dagens filmtips är en av de bättre svenska filmerna på ett tag, nämligen Mig äger ingen. Vi får följa med på en gripande drama som ändå bjuder på en hel del humor och värme. Vi får följa den 5 åriga Lisa som villkorslöst tror på sin alkoholiserade pappa. Vi får i den här filmen inte bara följa Lisa utan även en inblick i hur det såg ut i en arbetarklass familj i Sverige på 70 talet.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Hypnotisören

Hypnotisören

Hypnotisören

Ikväll tipsar vi om den svenska filmen Hypnotisören som är Sveriges Oscars bidrag. Här får vi följa Joona Linna som jobbar på rikskrim. Han har ett vittne till ett brutalt mord som knappt överlevet den brutala attacken på familjen. Det unga vittnet svävar mellan liv och död samtidigt som utredningen inte går framåt. Joona tar till allt mer drastiska metoder för att få utredningen framåt, så han tar hjälp av hypnotisören Erik för att få ur någon hjälpsam information från vittnet.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Hamilton – I Nationens intresse

hamilton - I nationens intresse

Hamilton – I Nationens intresse

Dagens filmtips är Hamilton – I nationens intresse med Mikael Persbrandt, filmen har biopremiär den 13 Januari. Här får åter följa Carl Hamilton som är en underrättelseofficer och den här gången ska han infiltrera en liga som stulit avancerade svenska raketvapen. Men det går inte riktigt som planerat och vi får följa hur Carl Hamilton tar sig an de problemen som dyker upp.

Läs mer om filmen samt se trailer…