The Salvation


the-salvation-poster

The Salvation

Ett av dagens filmtips är The Salvation, filmen går upp på bio imorgon. Här får vi följa Jon som återförenas med sin fru och lilla son som anländer åtta år senare till USA. Jon´s bästa vän är Peter som även känner Jon´s fru Marie.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman:
Det här är ingen actionfilm, det är en västerndrama som är otroligt vackert filmad. Filmen börjar med ett hopp av ljus men resten av filmen är mörk och dyster rakt igen. Filmen är bara 90 minuter och jag föredrar oftast korta filmer men den här hade kunnat vara längre för när den var klar ville jag bara se mer och mer. Skådespelarna i filmen är riktigt bra och Jeffrey Dean Morgan som är the bad guy i filmen gör det så bra när han spelar den iskalla brottslingen. Sen har vi Mads Mikkelsen och Mikael Persbrandt som båda gör ett fantastiskt jobb i den här mörka västern filmen. Det här är helt klart en film ni ska se, och se den gärna på bio.

Helena Olmås:
”Mads Mikkelsen och Mikael Persbrandt som danska cowboys, kan det verkligen vara något?” Precis så tänkte jag när jag sjönk ner i biostolen och de två nordiska stjärnorna dök upp på duken, härjade i ansiktet och med vinden i håret.
Western har aldrig varit min favoritgenre så förväntningarna är inte på topp direkt. Innan fem minuter har gått har alla mina klyschor dykt upp framför mina ögon – det gamla ångloket, de ärrade männen, de vackra kvinnorna i långa kjolar och sanden som viner i vinden.

Ganska snart händer det dock något och jag förtrollas fullständigt av det vackra fotot i filmen. Scenerna är svarta och brutala men samtidigt så vackra på ett märkligt sätt. Det är makabert på ena sidan och magiskt på den andra. Smutsigt men ändå rent. Märklig känsla men jag gillar det.
Hela filmen är svart och brutal, rakt igenom. Det skjuts och det skärs, det är hårdnackat och rått men ändå inte så att jag tröttnar på det. Skådespelarinsatserna är bra (eller är jag bara distraherad av det vackra fotot?) och Persbrandt är förvånansvärt bra på danska. Musiken är vacker och scenerna genomgående ögongodis trots den brutala handlingen.

”Ja, det kan det faktiskt” blev svaret. Jag gillar det jag ser.

Filmtrailer:

Betyg : 4 Stövlar av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*