Mig äger ingen


migageringen

Mig äger ingen

Dagens filmtips är en av de bättre svenska filmerna på ett tag, nämligen Mig äger ingen. Vi får följa med på en gripande drama som ändå bjuder på en hel del humor och värme. Vi får följa den 5 åriga Lisa som villkorslöst tror på sin alkoholiserade pappa. Vi får i den här filmen inte bara följa Lisa utan även en inblick i hur det såg ut i en arbetarklass familj i Sverige på 70 talet.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman:
I den här filmen får vi se Mikael Persbrandt i sitt esse, här gör han en verklig bra prestation i rollen som den alkoholiserade Hasse. Den är en väldigt sorlig och gripande historia som vi får följa med på där pappa Hasse försöker göra det bästa han kan samtidigt som han tar alkoholen till hjälp. Samtidigt som vi får följa Lisa vars pappa är bäst i världen enligt henne, samtidigt som hon med åren får bilden av sin pappa raserad. Det är överlag en djup historia och vi bjuds in i en familjs mest heliga, deras hem och vad som händer bakom dessa stängda dörrar. Om inte Persbrandt får en guldbagge för den här rollen blir jag nog lite förvånad. Så gå och se den här filmen så fort den kommer ut.

Emelie Ljung:
Alla skådespelare gör en bra insats i det här välgjorda dramat. Speciellt Mikael Persbrandt är riktigt bra i rollen som den alkoholiserade pappan. Vi får följa dotterns uppväxt genom hennes egna ögon och hur hennes villkorslösa kärlek till pappan finns där hela tiden. Det är en fin och känslosam berättelse och vi var många i salongen som hade tårar i ögonen när filmen var slut. Gillar man draman kan jag rekommendera den här filmen.

Filmtrailer:

Betyg : 4 flaskor av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*