Hamilton – I Nationens intresse


hamilton - I nationens intresse

Hamilton – I Nationens intresse

Dagens filmtips är Hamilton – I nationens intresse med Mikael Persbrandt, filmen har biopremiär den 13 Januari. Här får åter följa Carl Hamilton som är en underrättelseofficer och den här gången ska han infiltrera en liga som stulit avancerade svenska raketvapen. Men det går inte riktigt som planerat och vi får följa hur Carl Hamilton tar sig an de problemen som dyker upp.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman: Hamilton – I nationens intresse var en riktigt bra Hamilton film, nu ska erkännas att de var ett tag sen jag såg dom tidigare filmerna. Men jag tycker att Mikael Persbrandt gjorde rollen som Carl Hamilton riktigt bra. Det ska bli spännande att se han i fler filmer framöver och vi på filmkritikerna håller tummarna att han vinner en guldbagge i år för sin roll i Stockholms östra. Filmen utspelar sig både i Sverige och utomlands då problemen som uppstår för Hamilton förföljer han hem igen. Han upptäcker snabbt att det finns en läcka inom de han tror att han har kunnat lita på här hemma så han tar hjälp av en vän från utlandet för att reda upp röran hemma i Sverige. Jag gillade actionscenerna i filmen och tycker att dom har lyckats väldigt bra med dom, samtidigt har dom även fått med en hel del kända svenska skådespelare i filmen. Något man lär sig snabbt i filmen är att man inte ska väcka en sovande Mikael Persbrandt/Carl Hamilton. Vad tycker ni som har sett filmen?

Bild från galapremiären tagen av Calle Anderson:

Filmtrailer:

Betyg : 4 Actionscener av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Comments

 1. Hej
  Tyckte att Mikael gjorde rollen mkt mkt bra!
  Alla actionscener var suveräna, särskillt fightscenen i slutet. Men stundtals kommer det gammla wallander, beck -stucket in i bilden å förstör filmen 🙁
  ”rektorn” i Onskan skulle bytts ut, man skrattade ju när han var i bild, likaså den blåögda, blonda och gravida polisen kunde dem skippat att ha med. Jag citerar ”han vill vilseleda oss” säger hon och ser helt vilseledd ut. Inte meningen att man skall skratta när dem gör en allvarlig scen.
  Mvh Daniel

 2. Helt ok svensk action. Dock glömmer man av att det är Hamilton förutom de tre gånger eller vad det kan vara, som någon säger ”Carl”.

  Fanns potential men tycker de dödar filmen med gamla tråkiga svenska skådespelare.

  Hade hoppats på ”nya”, mer anonyma skådespelare och mer fokus på Persbrandt och Hamilton.

  Om jag förstått det rätt ska det eventuellt komma två filmer till? Stämmer det så var inte den första så lyckad.

  Gillade Hamiltons telefon dock 🙂

Speak Your Mind

*