Små citroner gula


sma-citroner-gula

Små citroner gula

Morgonens filmtips är ingen mindre än en bra film vid namn Små citroner gula. Här får vi följa Agnes som älskar mat i alla dess former. Hon har ett bra jobb, en pojkvän och en bästa vän som alltid ställer upp för henne. Men så en dag förändras allt för Agnes då hon förlorar jobbet och blir dumpad av sin pojkvän. Hur kommer hennes liv att vända nu?


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman:
Små citroner gula är en svensk romantisk feel good film. Filmen är regisserad av Teresa Fabik som många känner från hennes arbete med filmen Hip Hip Hora! & Prinsessa. Visst filmen har sina stunder där den är förutsägbar men vilken romantisk feel good film har inte det? Det som Små citroner gula har som de andra filmer saknar är en sagokänsla som går genom hela filmen från början till start. Och det är just den känslan över att vi får följa med på en romantisk saga som gör Små citroner gula så bra. Dom har även lyckats väl med att hitta rätt skådespelare till rollerna, allt från den dryga och för jävliga pojkvännen Tobias som spelas av Richard Ulfsäter till glada, hjälpsamma och snälla Agnes som spelas av Rakel Wärmländer. Utöver dom har vi bland annat Dan Ekborg som är den elaka krögaren i sagan, Josephine Bornebusch den ärliga men hjälpsamma vännen och Sverrir Gudnason som spelar den nördiga matskribenten. Alla gör ett riktigt bra jobb i filmen och bidrar till att filmen känns som en saga.

Jennie Petersson:
Små citroner gula är baserad på Kajsa Ingemarssons roman med samma namn. Är du sugen på att koppla av till en helt okej rulle med många goda skratt är detta en given film att se. Vi får följa med när Agnes får kicken från sitt jobb som servitris på en av Stockholms lyxresturanger och som om det inte vore nog blir hon också dumpad av sin kille. Med intresset för mat försöker hon att bygga upp sitt liv igen. Detta är inte det lättaste med ett ex som kör med henne och en charmig matkritiker som bor i samma trapphus.
Jag ler mig igenom filmen som liknar de flesta andra romantiska komedier. Men med skratt och känslan av att slippa tänka och bara följa med i filmen gör att jag tycker den är en film att rekommendera

Filmtrailer:

Betyg : 4 Citroner av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB
Intervju med Teresa Fabik
Intervju med Rakel Wärmländer och Sverrir Gudnason

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*