Kjell Bergqvist

Kjell Bergqvist
Namn: Kjell Bergqvist
Född: 1953-02-23
Övrigt:
Kjell Bergqvist föddes på Söder i Stockholm i en arbetarklassfamilj där pappan var lastbilschaufför och mångsysslare och mamman jobbade nattskift som sjuksköterska i långvården. Bergqvist gick ut Dramatens elevskola 1973 och debuterade i En enkel melodi (1974) och Jack (1977). Han har sedan många år samarbetat med manusförfattaren och regissören Ulf Malmros. År 2001 fick han en Guldbagge för huvudrollen i Den bästa sommaren.

Monica Z

monica-Z

Monica Z

Dagens filmtips är den svenska filmen Monica Z. Den skildrar den svenska nationalikon Monica Zetterlund som följer hennes stora genombrott och blomstringstid på sextiotalet. Filmen visar vilken speciell artist hon är och vilken unik närvaro på scen. Samtidigt får vi följa med bakom kulisserna och se vad som hände bakom rampljuset.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Bäst före

bäst före

Bäst före

Kvällens filmtips är den svenska filmen Bäst Före som är en berättelse om tre män. Vi för följa Bosse som är nypensionerad och övergiven av sin fru. Lennart som har en övertro på sin egen charm. och Anders som är övertygad om att han har kommit på den nästa stora iden för ett tv program. Nu bestämmer sig dessa vänner för att göra en kryssning.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Mammas Pojkar

Mammas Pojkar

Kvällens filmtips är ingen mindre än årets curling film, jo Mammas Pojkar. I filmen Mammas Pojkar får vi följa prästen Gunilla som gör sitt bästa för att försöka få ordning på sina vuxna söner Thor och Oden som är nästan ohälsosamt besatta av hårdrock. Sönerna lever enligt de själva ett rätt så behagligt liv, men så dyker Jenny upp som är byns lärare och sönerna försöker vinna hennes hjärta bakom ryggen på varann. Och de förändrar brödernas tidigare dynamik.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Intervju med Kjell Bergqvist


Här kommer en intervju med Kjell Bergqvist inför den svenska filmen Flimmer.

Flimmer

Flimmer

Söndagens filmtips är den svenska komedin Flimmer. Det är en skruvad film där vi får följa ett gäng som alla har någon koppling med företaget UNICOM som står inför ruinens brant. Samtidigt som ledarna för företaget gör allt för att styra upp situationen så finns det en gerilla rörelse i byn som försöker sätta käppar i hjulen för företaget.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Åsa-Nisse Wälkom to Knohult

Åsa-Nisse

Åsa-Nisse Wälkom to Knohult

Ett av dagens filmtips är en komedi film som heter Åsa-Nisse Wälkom to Knohult som snart har biopremiär. I filmen får vi följa Åsa-Nisse som spelas av Kjell Bergqvist och Klabbarparn som spelas av Michael Segerström på deras äventyr. Den här gången har Åsa-Nisse uppfunnit en dunerpump som skulle pumpa en massa vatten till gården. Men Åsa-Nisse lyckas få mycket mer än bara vatten med sin dunderpump, han lyckas pumpa upp olja. Skånskt petrolium gillar inte att de har fått en konkurrent och sänder Mårten som spelas av Johan Glans efter pumpen och så börjar jakten.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Kommissarie Späck

Kommissarie Späck

Kommissarie Späck

Kommissarie Mårten Späck och hans kollega Grünvald Karlsson kopplas in på ett nytt fall och vi får följa dem genom deras fram och motgångar. Kommisarie Späck är en parodi på svenska polisfilmer men framförallt på Beck filmerna.
[Read more…]