Åsa-Nisse Wälkom to Knohult


Åsa-Nisse

Åsa-Nisse Wälkom to Knohult

Ett av dagens filmtips är en komedi film som heter Åsa-Nisse Wälkom to Knohult som snart har biopremiär. I filmen får vi följa Åsa-Nisse som spelas av Kjell Bergqvist och Klabbarparn som spelas av Michael Segerström på deras äventyr. Den här gången har Åsa-Nisse uppfunnit en dunerpump som skulle pumpa en massa vatten till gården. Men Åsa-Nisse lyckas få mycket mer än bara vatten med sin dunderpump, han lyckas pumpa upp olja. Skånskt petrolium gillar inte att de har fått en konkurrent och sänder Mårten som spelas av Johan Glans efter pumpen och så börjar jakten.


Filmkritikerna diskuterar:

Zeroc: Jag kan sammanfatta filmen så här, först tyckte jag den va dålig, sen tyckte jag den va bra för att den va dålig och framåt slutet tyckte jag att den bara var dålig. Visst filmen har sina roliga stunder som får en att skratta men tyvärr lyckas inte dessa stunder rädda filmen. Visst är det skoj att se hela Sveriges skådespelarelit samlad i en svensk film men det känns mest som de har gjort det för att kompensera för att filmen inte är någon höjdare.

Gästfilmkritiker Sten-Anders Fellman: Begreppet Åsa Nisse film, synonymt med riktig skräpfilm står sig fortfarande 42 år efter den senaste inspelningen.Åsa Nisse, Wälkom to Knohult som den 21:a filmen heter och som har premiär den 11 februari skiljer sig bara i ett avseende, ”produktplacering” och det är också något man inte hymlar om. Handlingen är i klassisk Åsa Nisse anda och inte mycket att kommentera. Det som ändå gör filmen intressant är snarare att man lyckats samla så många kända skådespelare i samma film och se dem underprestera så. Sjökvistarn spelad av Johan Rabaeus och Brasse Brännstrom som hovmästaren var dock riktigt bra.

Filmtrailer:

Betyg: 2 Filmrullar av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Comments

  1. blir nog en no no på att se den filmen… tyvärr

Speak Your Mind

*