The Immigrant


the-immigrant

The Immigrant

Söndagens filmtips är The Immigrant där vi får följa Ewa som kommer till USA och som snabbt faller offer för den kontrollerande Bruno som tvingar in henne i ett liv a prostitution. Vi får följa hennes kamp för att överleva.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman:
Jag tycker personligen att The Immigrant är en väldigt stark och dyster film om invandringen till USA och främst New York. Där vi får följa en ung kvinnas jakt på den amerikanska drömmen och hur den för många inte alls uppfylls. Rollen som Ewa spelas av Marion Cotillard hon gör rollen som den katolska flickan otroligt bra i sin jakt på ett bättre liv och i hoppet om att rädda sin syster. Sen har vi Joaquin Phoenix som gör sig utmärkt i rollen som Bruno, den snälla mannen som bara är snäll för sin vinning, har svårt att tänka mig någon skådespelare som hade passat bättre i rollen som Bruno. Mannen som ger historien lite hopp är magikern Orlando som spelas av Jeremy Renner. Filmen är två timmar lång, det är ingen munter historia men den är heller inte nattsvart. Det här är helt klart en film jag tycker alla borde se.

Filmtrailer:

Betyg : 4 vita blommor av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Comments

  1. gunnar nilsson says

    Hej! Jag undrar om ni och andra kritiker bara i stort tycker att filmer från USA är bra. Finns det inga filmer från övriga världen? Det liknar en Sovjet censur släpp för fan inte fram någon film från ett icke engelskt språckigt land. Eller har USA något monopol att det ska vara minst 80 % deras filmer som visas på bio och tv?
    Kan ni inte vara lite modiga och våga se filmer från andra håll. Så vi får uppleva andra kulter och tänkande på livet.

  2. Hej Gunnar, vi ser på all möjlig film men mest blir det filmer på engelska. Finns bra filmer från alla håll och kanter i världen. Men här blir det mest svenskfilm eller filmer på engelska men när vi ser andra filmer skriver vi även om dom. Som nu senast med filmen våtmarker som är en film från Tyskland.

Speak Your Mind

*