John Wick


JohnWick

John Wick

Taglinen till filmens titel är ”Don’t set him off”, och man förstår rätt snabbt varför. John Wick är uppenbarligen ingen man leker med, och skulle man vara så urbota dum så att man gör inbrott i hans hem, slår ner honom ganska brutalt, stjäl hans kära Mustang och dessutom slår ihjäl hans hundvalp som hans avlidna fru har gett honom i present…då brinner det i huvudet på vår pensionerade, extremt hårdnackade hitman. En jakt på bilrånaren, hundmördaren och snorungen Iosef Tarasov (Alfie Allen) tar sin början och det är inte så svårt att räkna ut hur det här kommer att sluta om John Wick får som han vill.


Filmkritikerna diskuterar:

Helena Olmås:

Filmen börjar riktigt bra, den är mörk och kryper liksom lite under skinnet redan från start och jag fäller t.o.m. en tår. ”Wow, det här blir riktigt bra, kanske kan jag verkligen gilla en action för en gångs skull?” hinner jag tänka innan det amerikanska actionhelvetet brakar lös. Mr Wick skyr inga medel och är fullständigt känslokall i sin framfart, och vilken framfart sedan – han får Rambo att framstå som en rookie. Det skjuts helvilt, blodet sprutar och det droppas smått cheesy oneliners ett par gånger för mycket. Keanu Reeves är dock bra i sin roll och gör sig verkligen bra som orakad, ärrad och hämndlysten galning.

Någon mer som presterar med mycket väl godkänd i sin roll är vår egen Michael Nyqvist som gestaltar den minst lika känslokalla Viggo Tarasov. Jag har en förkärlek till Nyqvist och tycker att han briljerade i Millenium-trilogin, men nu tar han det ett steg längre genom sin förmåga att iklä sig den mörka rollen som någon man verkligen inte gärna skulle vilja bråka med. Hans blick är mörk och känslolös, rösten iskall och han befinner sig med hela sin kusliga uppsyn i en helt annan galax än sin Benny i ”Grabben i graven bredvid”. Well done Nyqvist!

Storyn är dock lite tunn, det blir lite väl mycket pang pang och blodbad för min smak och jag undrar fortfarande varför Willem Dafoes karaktär Marcus inte får vara med mer? All in all är det ändå en helt ok action utan för stora krav på eftertanke och det skall inte underskattas i höstmörkret.

Filmtrailer:

Betyg : 3 hundvalpar av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*