Invictus


Invictus

Filmen handlar om Nelson Mandelas första tid som Sydafrikas president. Mandela försöker mot alla odds ena landet som är djupt präglat av apartheidtiden och rasism. Mandela ser ett tillfälle att få ett enat Sydafrika med hjälp av Springboks, landslaget i rugby och deras kapten Francois, spelad av Matt Damon.

Filmkritikerna diskuterar:

Zeroc: Alltid gillat filmer som är baserade på verkligheten och även denna var väldigt sevärd och jag lärde iallafall mig en hel del nya saker. Vad tyckte du tush?

Tush: Överlag var filmen bra, det är en fin historia och det är intressant att se lite ”hur Mandela tänkte” under den här svåra tiden för honom. Den var kanske lite smörig i mitt tycke dock och det är lite av en helgonförklaring av Mandela (jag menar inte att Mandela var dålig på nåt sätt men han är ju också bara människa…) och jag har svårt för filmer som håller på med helgonförklaringar… En och annan klyschig replik dyker upp då och då så ni tittare är beredda på det!

Zeroc: Men jag tycker ändå att det är en film som vi på filmkritikerna kan rekommendera för andra. Någon annan som har sett den och tycker något?

Filmtrailer:

Betyg: 2,8 springbockar av 5 möjliga

Länkar om filmen:

Köp filmen här

Info och rollista här

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*