George Clooney

George Clooney
Namn: George Clooney
Född: 1961-05-06
Övrigt:
Född i Lexington, Kentucky , som son till Nick Clooney , en nyhetsuppläsare, som var värd för en talkshow i Cincinnati.
Studerade några år vid Northern Kentucky University .
Han började att agera när hans kusin, Miguel Ferrer, fick honom en liten roll i en långfilm.
Efter det flyttade han till LA 1982 och provade ett helt år för att få en roll medan han sov i en väns garderob.

The Monuments Men

TheMonumentsMen

The Monuments Men

Morgonens filmtips är The Monuments Men, en film av och med George Clooney. Filmen är baserad på en sann historia där vi får följa ett gäng soldater som har fått ett nästintill omöjligt uppdrag, nämligen att rädda konsten under andra världskriget innan tyskarna hinner förstöra den.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Gravity

gravity

Gravity

Dagens filmtips är den rymdthrillern Gravity med Sandra Bullock och George Clooney. Vi får följa Dr. Ryan Stone som är ute på sitt första uppdrag ute i rymden tillsammans med den mer erfarna Matt Kowalsky som är ute på sitt sista uppdrag. Men efter att rymdfärjan förstörs så är Ryan och Matt helt ensamma kvar i rymden utan att någon kan höra dom.

Läs mer om filmen samt se trailer…

The Ides Of March

The Ides Of March

The Ides Of March

Kvällens filmtips blir filmen The Ides Of March som kommer på bio om ett tag, där vi får följa George Clooney där han spelar en politiker i USA. Vi får även följa Ryan Gosling som gör allt i sin väg för att få Mike Morris vald men det politiska spelet är inte alltid rent och det är något som han får lära sig väldigt snabbt.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Fantastic Mr. Fox

Fantastic Mr. Fox

Vi får följa Mr. Fox när han överlistar tre lokala bönder. Det hela börjar med att han är nära på att åka fast och lovar sin fru att sluta med den sin kriminella banan. Men han faller åter tillbaka till sin kriminella banan och vi får följa historien när han försöker lösa alla problem som han stöter på.
[Read more…]

From Dusk Till Dawn

From Dusk till Dawn

From Dusk Till Dawn

Vi får följa två bankrånare som är bröder. De lämnar ett blodigtspår efter sig när de flyr landet. De kidnappar en familj och tinvgar dom att ta dem till Mexico och till en strippklubb där allt senare spårar ut.
[Read more…]