Gravity


gravity

Gravity

Dagens filmtips är den rymdthrillern Gravity med Sandra Bullock och George Clooney. Vi får följa Dr. Ryan Stone som är ute på sitt första uppdrag ute i rymden tillsammans med den mer erfarna Matt Kowalsky som är ute på sitt sista uppdrag. Men efter att rymdfärjan förstörs så är Ryan och Matt helt ensamma kvar i rymden utan att någon kan höra dom.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman:
Gravity var som tur va ingen lång film, det känns som den mest över hypade filmen på väldigt länge. Det skulle bjudas på spänning och nagel bitande hopblandat med klaustrofobiska känslor men måste tyvärr säga att allt uteblev. Istället får vi vad som känns som en rätt så mesig rymdfilm som inte suger in en i filmen. Visst filmen bjuder på en några vackra bilder och liknande men mycket mer än så bjuder tyvärr inte filmen på enligt min mening. Istället sitter man och väntar på att filmen ska komma igång fram tills eftertexterna kommer i princip.

Helena Olmås:
Sandra Bullock och George Clooney i rymden. Jag var minst sagt skeptisk till kombinationen när jag hörde om den första gången. Science fiction tillhör inte till mina favoritgenres, men förväntningarna har ökat i samma takt som filmen har ökat på topplistan i USA och när jag satte mig i biostolen och satte på mig 3D-glasögonen hade jag ändå ett pirrande känsla i magen och såg med glädje fram emot en bioupplevelse utöver det vanliga.
Den där känslan jag har läst om bland kritikerna, den andlösa spänningen och klaustrofobin i att sitta fast ute i rymden lyser dock med sin frånvaro. Jag väntar och väntar, tänker att det nog snart vänder och att filmen snart kryper innanför skinnet på mig precis på det sättet som jag tror och vill att den ska göra. Men nej. Den berör mig inte. Visst är det magnifika bilder och snyggt foto, och visst känns rymden precis sådär overkligt gigantisk och smått panikartad som jag har tänkt mig den sedan jag var liten, men det känns inte på riktigt.
När plötsligt sluttexten dyker upp på duken känner jag bara ett stort ”jaha”. Var det bara det här? Är det det här amerikanerna har sprungit benen av sig för att se på biograferna, och sedan haussat upp till smått ofattbara 8,8 i betyg på IMDB. Vad är det jag har missat?

Filmtrailer:

Betyg : 2 Grodor av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*