The Monuments Men


TheMonumentsMen

The Monuments Men

Morgonens filmtips är The Monuments Men, en film av och med George Clooney. Filmen är baserad på en sann historia där vi får följa ett gäng soldater som har fått ett nästintill omöjligt uppdrag, nämligen att rädda konsten under andra världskriget innan tyskarna hinner förstöra den.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman:
Jag hade kanske för stora förhoppningar på den här filmen, men jag blev besviken när jag såg den. Den visar tydligt på att de spelar ingen roll hur många stora namn man har i en film, det behöver verkligen inte bli en bra film för det. Och jag brukar alltid tycka om filmer som är baserade på verkliga händelser. Hade det inte varit för att det var en sann händelse hade den fått ännu mindre betyg tyvärr. Filmen känns som den aldrig riktigt kommer igång, när de blir lite spänning så dör det ut på några minuter. Helt klart en film om ni ska se den kan invänta att den kommer på dvd eller liknande.

Filmtrailer:

Betyg : 2 Statyer av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Comments

  1. Jag hade fått för mig att Clooney hade regisserat The descendants, en film jag verkligen tycker om. Med det i bakhuvudet samt den fantastiska rollistan så gick jag till bion med relativt höga förhoppningar. Kanske väntade jag mig något som skulle likna Wes Andersons filmer eftersom Bill Murray och Bob Balaban är med.

    Tyvärr så var filmen direkt dålig. Helt fel tempo, krystade oneliners, dåligt utvecklade karaktärer samt ett dåligt manus.

    Det var Alexander Payne som regisserade The descendants, och i fortsättningen så kommer jag att hålla mig ifrån filmer där Clooney regisserar.

Speak Your Mind

*