Divergent

Divergent

Divergent

Jag såg ”Divergent” för en vecka sedan och har sedan dess tampats med vad jag faktiskt tycker om filmen. Jag har diskuterat den med vänner och vridit och vänt på den i huvudet. Den har mycket som är bra men också mycket som kunnat göras bättre.

”Divergent” utspelar sig i en framtid där världen är ärrad efter ett långt och blodigt krig. Chicago, där filmen utspelar sig, ligger i spillror. Grundarna av den nya civilisationen har delat in människorna i olika falanger efter hur de förhåller sig till världen. Allt för att behålla freden. När Beatrice är sexton år, måste hon, tillsammans med alla andra sextonåringar, bestämma om hon vill stanna hos sin familj eller bejaka sitt verkliga jag och välja en annan falang. När valet är gjort finns det ingen återvändo.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Carnage

Carnage

Carnage

filmtips är Carnage. Filmen börjar med att en pojke slår en annan pojke med en pinne, sedan får vi följa pojkarnas föräldrar när de försöker hitta en lösning till problemet. Mötet börjar bra, och alla kommer överrens, men de börjar sakta men säkert ryka ihop.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Contagion

Contagion

Contagion

Ett av dagens filmtips blir filmen Contagion som har bio premiär den 21 oktober. Det är en thriller film där världens hotas av en dödlig sjukdom som sprids riktigt snabbt över hela världen. Vi får följa ett gäng läkare som arbetar med att ta hand om sjukdomen.

Läs mer om filmen samt se trailer…