Epic


Epic

Epic

Dagens filmtips är den animerade filmen Epic. Vi får följa Mary Kathrine som formligen slängs in i ett parallellt universum – inte långt från vårt eget. Hon fastnar i ett krig mellan onda mörka krafter som vill förgöra allt i sin väg och det goda bladfolket. Vinner inte blandfolket kriget kan det vara slut på vår gröna planet… för gott…


Filmkritikerna diskuterar:

Hanna Magnusson:
Det här är som ni förstår en ganska ordinär ”gott mot ont-historia”. Den bjuder egentligen inte på några överraskningar, speciellt inte när det gäller de karaktärer vi får lära känna. Visst finns det småroliga individer. Till exempel en karismatisk larv som påminner om en amerikansk lite flummig frikyrke-pastor (som på svenska får röst av Magnus Uggla). Det väger dock inte upp för den alldeles katastrofala Mary Kathrine, vår hjältinna. En ointressant kugge i det filmatiska hjulet som blir hjälpt av ett pärlband av manliga motparter genom hela filmen och alltså inte tar några direkta egna initiativ. De manliga karaktärerna är däremot handlingskraftiga så det räcker och blir över. Precis som karlakarlar ska vara! Inget uppfriskande normbrytande här med andra ord. Litet plus kan jag dock ge för drottningen i bladriket som verkligen är en stark fritänkande själ (… det lilla man får se av henne).

Förutom ointressanta karaktärer så bjuder skaparna ändå på en ganska vacker och välgjord värld att utforska. Hela blandfolkets värld är detaljerad och rik på både färger och naturtrogna former. Hade de lagt ned mer tid och energi på att göra historien lika intressant som världen den utspelar sig i, eller på att lyfta fram det eko-vänliga budskap (ta hand om vår planet etc) som ligger där och bubblar i bakgrunden, så hade det varit en riktigt bra film att ta med ungarna på en lördag. Som det är nu så skulle jag dock råda er att göra något roligare för pengarna.

Nej, den här filmen lever inte upp till sitt namn. Möjligen om man utökar namnet till Epic Fail…

Filmtrailer:

Betyg : 1 tjock snigel av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*