Escape Plan


escapeplan

Escape Plan

Dagens filmtips är Escape Plan där vi får följa Ray Breslin (Sylvester Stallone) som är den bäste av de absolut bästa när det gäller att bryta sig ur ur fängelse. Han får därför i uppdrag att bryta sig ut ur det säkraste fängelset som någonsin har byggts i världen. Väl där inser han dock att något är på tok och han tvingas genom himmel och helvete med en annan intagen, Emil Rottmyer (Arnold Schwarzenegger) för att få komma tillbaka till friheten.


Filmkritikerna diskuterar:

Hanna Magnusson:
Det skulle kunna ha blivit bra, men det räcker inte ända fram. Så kan man sammanfatta svensken Mikael Håfströms försök till att bli en big Hollywood director. ”Mycket action” Ungefär där börjar och slutar nämligen min analys av den här filmen. Action finns det nämligen i kubik men allt annat som skulle kunna skapa den lilla extra udden, saknas.

Stallone och Schwarzenegger gör det man förväntar sig, gruffar runt, skjuter någon, får stryk, levererar one-liners. Historien utvecklar sig som en stor och välbekant karta framför oss, ruta för ruta, minut för minut. Ibland är det till och med så att saker och ting är lite väl tydliga, det blir helt enkelt irriterande. Det enda som förvånar lite är att (Spoiler alert!) den muslimska mannen i filmen inte är tvär-ond.

Som sagt, tamt, traditionellt och kanske till och med lite torrt. Det känns inte som om man har ansträngt sig det där lilla sista, utan nöjt sig med det faktum att de fångat två av Hollywoods största actionnamn genom tiderna och att det kommer rädda hela biffen. Well, it doesn’t!

Filmtrailer:

Betyg : 2 Stallonska hundögon av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*