Fast & Furious 6


Fast-Furious-6

Fast & Furious 6

Dagens filmtips är Fast and the Furious 6. Hela Dom’s (Vin Diesel) crew tillika familj lever gott efter deras sista äventyr i Rio de Janeiro. Dom och Brian (Paul Walker) håller ihop men alla de andra är spridda över världen, inkapabla till att återvända hem till USA och det liv som de alla saknar. Medan de, före detta, kriminella lever ett stillsamt liv håller agenten Hobbs (Dwayne ”The Rock” Johnson) på att jaga en hänsynslös bilburen liga som varken skyr landgränser eller andras liv för att få vad de vill. Ligan leds av den förre militären Shaw (Luke Evans). Hobbs inser att ligan är för mycket för honom själv att tackla och söker hjälp av Dom, Brian och de andra. I utbyte ska de få sina liv tillbaka hemma i USA. Dessutom har Hobbs intressant information om en gammal bekant som alla fram tills nu trott varit död.


Filmkritikerna diskuterar:

Hanna Magnusson:
Den här filmen är verkligen en fullfjädrad klassisk actiondojja. Komplett med drivor av explosioner, världens längsta landningsbana, en stycke evil Mastermind med ett hjärta av cold hard (non american) steel och dessutom, en lång, extremt muskulös, blond kille vid namn Klaus. Som om detta inte vore nog så har The Rock verkligen formtoppat vilket betyder: biceps stora som minibussar och en ryggmuskulatur som omöjliggör för honom att ha armarna platt längs med sidan.

Förutom de lite köttigare musklerna finns självklart mekaniska muskler i överflöd, de asiatiska bilarna som sakta men säkert ransonerats bort under seriens gång är nu ett minne blott och det vi ser är amerikanskt eller europeiskt. Lite mer cleant om ni frågar mig och kanske, jag säger kanske, ett sätt att låta serien växa upp lite tillsammans med sin fan-base.

Något annat det verkligen inte har sparats på är animerade specialeffekter. Kärleken till green-screensen är påtaglig och den går till och med till överdrift i vissa scener. Det känns som om vissa element finns med i historien för att de kan göra det, inte nödvändigtvis för att de faktiskt bär historien framåt.

Vad tycker jag då. Ja, det är faktiskt frågan. På ett plan älskar jag verkligen vissa delar. Det finns små ingridienser som gör att man påminns om den första filmen, den jag såg och blev så fruktansvärt kär i (som 12 åring…) när den kom. Samtidigt finns det så mycket som är fruktansvärt dåligt. Som sagt så går effekterna ibland före det logiska historieberättandet, vilket på något vis känns som slöseri på både tid och pengar. Karaktärerna är en blandning av de mest stereotypa roller som någonsin lämnat Hollywood, finns ingen originalitet eller djupare tanke bakom. Skådespelet är väl inte heller det bästa men, ska vi vara ärliga så är det väl kanske inte skådespeleriet eller karaktärerna det som gör att man lockas till just Fast and the Furious.

Så, allt snobberi åt sidan. Gillar du action i kubik? Gå och se den här på den fläskigaste biografen du kan hitta. Nu!

Filmtrailer:

Betyg : 3 sprängda BMW:s av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*