Gangster Squad


Gangster Squad

Gangster Squad

Kvällens filmtips är gangster filmen Gangster Squad med Josh Brolin, Ryan Gosling och Emma Stone. Vi får följa med i hur korrupta Los Angeles fungerade på 40-talet. Filmen är bygger på några verkliga händelser. Hela Los Angeles kontrolleras av maffialedaren Mickey Cohen och för att ta hand om han sätts en hemlig polisstyrka ihop med bland annat Josh Brolin och Ryan Gosling för lösa problemet på ett kanske inte så lagligt sätt.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman:
Gangster Squad bjuder på härlig spänning och brutal action när poliser går över lagen för att rensa upp sin stad från brottslingar som Mickey Cohn. Men att gå över lagen för att bekämpa brottslingar har sitt pris. Hela insatsstyrkan som sätts ihop består av kända ansikten från både filmen och tvns värld. Men de mest kända är två av filmens huvudpersonen nämligen Josh Brolin som sätter ihop gruppen med poliser. Samt Ryan Gosling som får det svårt att prioritera vad som är viktigast, att rensa upp sin stad eller hans kärlek Grace som spelas av Emma Sone i filmen. Jag skulle kunna fortsätta rabbla upp kända namn som är med i filmen och hur väl dom presterar men de skulle bli lite långtråkigt. Men ta mitt ord för att alla presterar väldigt väl i filmen och får en verkligen att sugas in i 40-talets Los Angeles. Den håller nästan Lawless våldsamma brutalitet så gillade ni de lär ni även gilla den här.

Helena Olmås:
Jag har alltid gillat Sean Penn. Den numera 12 år gamla I am Sam är en av mina favoritfilmer, och hans roll som Harvey Milk sju år senare var även den helt briljant. Efter att ha sett trailern till Gangster Squad insåg jag att han förmodligen passar precis lika bra som gansterkung…och visst gör han det.
Gangster Squad kickar igång direkt, och det känns som om jag bara har hunnit ta 10 andetag när jag inser att 1,5 timme av filmen redan har gått. Det är våldsamt och blodigt, och Mickey Cohen (Penn) är precis sådär ruggigt okänslig som jag vill ha en oärlig och fruktad man som styr sin stads undre värld med total iskyla. Miljöerna är dock mitt bland alla öppna sår, utslagna tänder och kulhål otrolig vackra och tidsenliga, och jag får verkligen en bild av hur det förmodligen såg ut i änglarnas stad på 40-talet.
The gangster squad, med sergeant John O’Mara (Josh Brolin) i spetsen är även de förutsägbart stiliga jämfört med sin råhet, och sergeant Jerry Wooters (Ryan Gosling) tar nog priset med sin sockersliskiga charm under sina klädsamma hattar.
I nästan två timmar sitter jag och bara njuter av härlig gangsteraction, och jag känner för första gången på länge att jag hade önskat att den hade varit lite längre. Jag vill liksom ha mer av 40-talets Los Angeles, mer gansterspänning, fler iskalla oneliners och mer omöjlig kärlek. Jag vill spola tillbaka tiden och ha hela filmen framför mig.

Filmtrailer:

Betyg : 4.5 gangsterhattar av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Comments

  1. sinnessjukt bra film!

Speak Your Mind

*