Godzilla


Godzilla-Teaser-Poster-2

Godzilla

Kvällens filmtips är Godzilla, nu är åter ikonen tillbaka och denna gång i ett spektakulärt äventyr där människornas misstag är på väg att leda till världens undergång. Och det finns bara en som kan rädda mänskligheten.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman:
Så nu har vi vad för många skulle bli sommarens film, en actionladdad monsterfilm med storslagna scener som ska få biopubliken att häpna. Men så är inte riktigt fallet eller inte för mig, visst filmen bjuder på några storslagna scener och man kan se att dom har pumpat in pengar i filmen då effekterna är otroligt välgjorda. Men utöver det så bjuder Godzilla mer på ett familjedrama än något annat. Godzilla i sig kommer i andra- eller tredjehand. Så jag blev rätt så besviken när jag såg filmen och hade förväntat mig mer. Istället för en välfylld actionfilm fick man ett långsamt familjedrama som nästan aldrig tog slut. Om man ändå envisas med att se Godzilla så gör den sig nog bäst på bio.

Alexander Börjesson Skrivanos:
Jag är uppväxt med monsterfilmer. ”Godzilla” (1998) och ”Jurassic Park”-trilogin gick samtliga på repeat i barndomshemmet. Kombinera detta med en oerhört välgjord teaser-trailer innehållandes Robbert Oppenheimers kusliga tal om det första kärnvapensläppet samt Bryan Cranston i en av huvudrollerna och mina förväntningar inför denna upplaga av ”Godzilla” skjöts i höjden.

Det visade sig ganska snart att jag hade föreställt mig fel sorts film. Till en början läggs mycket fokus familjeband och relationer. Aaron Taylor-Johnson spelar bombdesarmerande familjefader vilket känns lite märkligt med tanke på hans senaste memorabla roll: brottsbekämpande tonåring iklädd grön spandexdräkt i filmen ”Kick-Ass”.

Det teasas och teasas, men ingenting händer. Jag börjar känna mig otålig i biostolen. Efter vad som känns som en evighet så kickar lite action igång men istället för Godzilla så får vi nöja oss med några monster kallade ”M.U.T.Os”. Jag får en känsla av ointresse istället för epiken jag förväntat mig. Godzilla himself dyker självfallet upp lite senare (valet av titel hade varit lite märklig annars) men då känns det i stort sett försent för att fånga mitt intresse.

Hollywood, mer monster- och Godzilla-fokus, tack!

Filmtrailer:

Betyg : 2 Ägg av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*