Hugo


Hugo

Hugo

Kvällens filmtips är filmen Hugo som utspelar sig på 1930talet i Paris. Vi får följa en föräldralös ung kille som lever i väggarna på en tågstation. Han försöker lösa ett mysterium som han och hans för på började medan han levde. På sin resa att lösa sitt mysterium finner han Isabelle som hjälper Hugo på vägen.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman: Hugo är en riktigt bra och välgjord film, som lyckades ta hem inte mindre än 5 oscars. Visst följer filmen den vanliga historien om en unge det är synd om som sen får en vän som hjälper till under motgångarna som kommer under filmen. Men det är något med Hugo som ändå fastnar kvar jämte de liknande filmerna. I filmen har vi bland annat Sacha Baron Cohen som spelar den bittra vakten på tågstationen. Han gör rollen riktigt bra, och man är inte riktigt van att se han i en sån här roll. Sen har vi Ben Kingsley som även han har en stor roll i den här filmen, då han och hugos vägar kommer att korsas i filmen. Hugo spelas av Asa Butterfield som även han gör sin roll riktigt bra. Så det här är helt klart en sevärd film, vad tycker ni som har sett filmen?

Filmtrailer:

Betyg : 4 filmer av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Comments

 1. Svar: Tror du missförstod det, har inte sett den än! Men självklart ska jag säga min åsikt om filmen, efter jag sett den 😉 Tack men nej tack, står över denna gång! Ha en bra helg!

 2. Svar: Hej! Jag tyckte Hungerspelen var bra, men det var några grejer som hände i boken som inte hände i filmen, och även tvärtom. Tyckte det var lite tråkigt..
  Min vän som läst alla böckerna sa även att det var vissa saker som hände i Hungerspelen som egentligen inte ska hända förrän i andra boken, Fatta Eld.
  Den kanske inte var den bästa filmen jag någonsin sett, men tyckte absolut inte att den var seg 🙂

 3. Sv: Ja, böckerna är oftast bättre än filmerna (jag själv vet bara ett undantag). Men sen är det ju helt olika vad man tycker. Jag tyckte i alla fall att boken var jättebra, sen vet jag de som inte tycker om den.
  Jag ska se The hunger games ikväll. Men jag har hört att de har hållt sig väldigt nära handlingen i boken, så den kanske inte är något för dig. Fast prova kan man ju alltid 🙂

 4. Sv: vah!??! Den var sjukt bra, fast boken är bättre, då fattar man hur jävla mycket Peeta och Katniss älskar varandra, fast Katniss älskar inte lika mycket Peeta som Peeta älskar henne. Men det var lite dåligt att filmen gick så fort fram med allt, i boken så är det mer detaljer! Men annars , i helhet, var filmen så sjukt bra att det är min favofilm ^^

 5. sv: antar att du inte läst boken.

 6. Gillade du inte hunger spelen? 🙂 haha jag gick mest för min syster släpade med mig först och hon har tjatat om böckerna så himla länge. Men filmen var jätte bra fast håller med lite seg ibland som i början då tyckte jag den var jätte seg :/

 7. Den skulle jag vilja se!

  Eller hur! Jag blev jätteförvånad att Michael Nyqvist ens var med! Jag har inte sett honom i några utländska filmer tidigare!

Speak Your Mind

*