Silver Linings Playbook


silverliningsplaybook

Silver Linings Playbook

Dagens filmtips är filmen Silver Linings Playbook (svensktitel: Du gör mig galen!). Filmen handlar om Pat Solitano (Bradley Cooper)som får ett nervsammanbrott efter att han ertappat sin fru tillsammans med en annan man och hans väg tillbaka till ett ”normalt” liv. I filmen får vi följa Pat från det att han blir utskriven från en psykiatrisk klinik och flyttar in till sina föräldrar och hans kamp med att få iordning sitt liv. Pat kämpar desperat med att få tillbaka sin fru och hantera sina utbrott och humörsvängningar. Under resans gång träffar han Tiffany (Jennifer Lawrence), som är minst lika galen som han själv, men som påverkar honom på sätt som han inte hade räknat med.


Filmkritikerna diskuterar:

Maral Joelstedt:
Detta är enligt mig en riktigt sevärd film inom sin genre drama/romantisk komedi. Det är en ganska djup film om relationer, smärta och tillfriskande men som paketerats i ett lättillgängligt och lättsmält format som alla kan ta emot och tycka om. Filmen präglas av positivism och optimism trots sin dystra handling därav den engelska titeln, – Silver lining – engelskt uttryck som betyder ungefär ”hitta det positiva i det negativa”.
Filmen har trovärdiga skådespelarprestationer och ett rappt och ömmande manus som gör att man lever sig in i karaktärerna och deras öden. Bradley Cooper har man tidigare bara sett i mindre seriösa filmer, men som här gör ett riktigt bra jobb. Dessutom ser vi Robert de Niro spela rollen som Pats pappa i filmen.
Filmen har fått 8 Oscarnomineringar inom alla ”tungviktar-kategorier”, vilket tydligt märks.

Filmtrailer:

Betyg : 4 av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Comments

  1. Jag är väldigt nyfiken på den men gillar inte alls det svenska namnet!

Speak Your Mind

*