The Butler


the-butler

The Butler

Dagens filmtips är The Butler som är en amerikansk film baserad på verkliga händelser. Filmen handlar om Cecil Gaines som växer upp på en bomullsfarm i amerikanska södern, men lyckas ta sig därifrån och börja arbeta som betjänt i vita huset. Vi får följa Cecil Gaines när han arbetar för åtta presidenter och genom olika stora historiska händelser i USA. Förutom Forest Whitaker i rollen som Cecil Gaines ser vi många andra stora skådespelare som porträtterar både kända och okända historiska personer.


Filmkritikerna diskuterar:

Maral Jolstedt:
Detta är en fin film som jag rekommenderar att man ska se om man är intresserad av bra skådespelarprestation och en underhållande lektion i amerikansk historia! Jag skrattar, jag gråter, jag är spänd. Filmen kan kännas lite väl ”amerikansk” i mellan åt, men vad gör det när filmen handlar om just USA under en period där mycket har ändrats och skett.

Underhållande, rå och fylld med känslor!

Erik Fellman:
The butler är en otroligt välgjord film fullproppad med kända namn. Vi får följa Cecil från det att han är liten och jobbar på ett plantage tills dess att han arbetar sig upp för att jobba som en betjänt i Vita huset . Det är väldigt spännande att få följa med på Cecils resa från början till slut, och det är inte bara hans arbetsliv vi får en inblick i utan även hans familj. Det här är en film som jag tycker att alla borde se, gammal som ung, stor som liten se den här filmen.

Filmtrailer:

Betyg : 4 Frackar av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*