Forest Whitaker

Forest Whitaker
Namn: Forest Whitaker
Född: 1961-07-15
Övrigt:
Atletiskt lutande Whitaker initialt fann sin väg in i högskolan via en fotboll stipendium. Men senare , förflyttades han till USC , där han satt sin koncentration på musik och tjänade ytterligare två stipendier utbildning som en opera tenor . Detta i sin tur ledde till en annan stipendiat vid Berkeley med ett förnyat fokus på att agera och den utförande scenen. Whitaker gjorde sin filmdebut i en ålder av 21.
Fast Times på Ridgemont Hög (1982) där han spelade , helt naturligt , en fotbollsspelare.
Filmen som verkligen satte honom på kartan var The Color of Money (1986) .

The Butler

the-butler

The Butler

Dagens filmtips är The Butler som är en amerikansk film baserad på verkliga händelser. Filmen handlar om Cecil Gaines som växer upp på en bomullsfarm i amerikanska södern, men lyckas ta sig därifrån och börja arbeta som betjänt i vita huset. Vi får följa Cecil Gaines när han arbetar för åtta presidenter och genom olika stora historiska händelser i USA. Förutom Forest Whitaker i rollen som Cecil Gaines ser vi många andra stora skådespelare som porträtterar både kända och okända historiska personer.

Läs mer om filmen samt se trailer…

The Last Stand

last_stand

The Last Stand

Kvällens filmtips är den actionfyllda filmen The Last Stand. Här får vi följa Ray Owens som är en sheriff i en liten håla nära den Mexikanska gränsen. När en dag en förrymd fånge bestämmer sig för att den lilla hålan är den han måste passera för att ta sig till Mexiko så ställs Rays lugna vardag upp och ner.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Freelancers

Freelancers

Kvällens filmtips är filmen Freelancers med 50 cent, Robert De Niro och Forest Whitaker. Här får vi följa sonen till en mördad polis som själv väljer att bli polis. Hans fars partner tar snabbt ett intresse för han och tar han under sina vingar för att skydda och visa han hur det går till på gatan.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Fragments

Fragments

I denna film får vi följa flera olika personers vardag efter att ha varit med om en traumatisk upplevelse på ett café. Personerna i filmen är en läkare, en körskolelärare, en skolflicka samt en servitris. Tiden efter traumat blir påfrestande och oerhört jobbig.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Repo Men

Repo Men

Onsdagens filmtips är Repo Men som utspelar sig i framtiden där man kan köpa konstgjorda organ men problemet är bara att dom är väldigt dyra. Så har man inte råda så kan man ta det på avbetalning, men då kommer nästa dilemma. Om du inte betalar så vill dom ha tillbaka sin vara och det är de som filmen bygger på.
[Read more…]