The way way back


the-way-way-back

The way way back

Dagens filmtips är drama komedin The Way Way Back. Här får vi följa den 14-årige Duncan som tvingas tillbringa sommarlovet ihop med sin mammas nya pojkvän och hans dotter. Det blir en tuff utmaning för Duncan speciellt då hans mammas pojkvän är extra dryg mot honom.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman:
The way way back är en alvarlig komedi där vi får se Steve Carell i en pappa roll som han spelar väldigt bra även om pappan i filmen inte direkt skulle vinna några priser för årets bästa pappa. Sen har vi Toni Collette som spelar den osäkra mamman i livet, som har råkat ut för så mycket tidigare men håller sig ändå kvar i ett dysfunktionellt förhållande i hopp om att saker ska lösa sig bara man blundar för det. I mitten av allt det här har vi Liam James som spelar den 14 årige Duncan som vantrivs med sin nya ”pappa” och vill inget annat än att fly därifrån. I sin flykt lyckas han hitta Sam Rockwell som driver den lokala vattenparken och han blir en förebild och fadersfigur för den unge Duncan. Skulle säga att filmen är mer en drama nästan än komedi, dock får man sig en hel del skratt i filmen men tycker att dom tunga delarna i filmen väger över. Men det är helt klart en film jag tycker att ni ska se.

Victor Jerlin:
En av dom bättre beskrivarna av att spendera sommaren i hamptons kommer från grannflickan när hon säger ”It’s like spring break for adults!”, vilket jag tycker beskriver det hela rätt bra.

Det var sen väldigt mycket slapstick-komedi, till stor del riktad mot den yngre publiken, med flera korta inslag av seriösa familjeproblem och efterföljande diskutioner. Det kändes ovant att se Steve Carrell i rollen som ond styvfar, men han gjorde den väl.

För att sammanfatta så var den bra och underhållande, men jag hade gärna sett att den hade lite mer vuxen humor.

Filmtrailer:

Betyg : 4 flytvästar av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*