War Witch


warwitch

War Witch

Någonstans i Sahara lever 12-åriga Komona ett fridfullt liv med sina föräldrar när gerillasoldaterna plötsligt kommer. En mör tid av våld och död följer, men på något sätt lyckas Komona ändå behålla sin värdighet. Hos en av de andra tillfångatagna finner hon värme, vänskap och skratt. Tillsammans har de samma dröm – att fly…


Filmkritikerna diskuterar:

Helena Olmås:
Jag vet inte vad jag har att vänta när filmen börjar, och i efterhand är jag glad över att så var fallet. Hade jag vetat att jag skulle få se det jag fick se vet jag helt ärligt inte om jag hade satt min i biostolen alls. Det gör ont i varje millimeter i kroppen av att se 12-åriga Komona gå från ett glatt barn till soldat, och att följa hennes livsöde under de åren filmen utspelar sig gör mig så otroligt ledsen. Jag tänker på alla dessa barn som finns runtom i världen, barnen som inte får vara barn och tvingas att utföra vuxna hjärnors sjuka handlingar.
Skådespeleriet är bra, miljöerna precis så smutsiga och mörka som jag inbillar mig att verkligheten är för dessa barn, och allt detta i kombination gör att filmen kryper innanför huden på ett starkt och obehagligt sätt. Det är bitvis riktigt vidrigt men samtidigt så otroligt viktigt att inse att det år 2013 fortfarande existerar barnsoldater i världen. Jag hoppas att filmen kan få världen att reagera.

Filmtrailer:

Betyg : 4 Rakblad av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*