Saving Mr Banks

Saving Mr Banks

Saving Mr Banks

“Saving Mr Banks” är den sanna historien om Walt Disneys rigorösa kamp för att få “Mary Poppins” filmatiserad. I sin jakt på filmrättigheterna måste Disney ta an bokens författarina, Pamela L. Travers, en kvinna med fasta principer och utan någon som helst lust att kompromissa bort ens ett uns av sin älskade Mary Poppins (aldrig bara Mary!) till fördel för en Hollywood-variant av historien.

Disney lyckas slut få Travers på ett plan till Los Angeles för att introduceras för Walt Disney’s värld – the happiest place on earth. Men bakom Mary Poppins och PL Travers fasad gömmer sig en historia så mycket mer personlig än en kvinna med paraply som kan flyga.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Beautiful Creatures

BEAUTIFUL-CREATURES

Beautiful Creatures

Kvällens filmtips är Beautiful Creatures. Vi får följa Ethan Wate som drömmer mardrömmar om en flicka som han aldrig träffat. Men när en ny flicka flyttar till staden så dras Ethan oförklarligt för henne och han beslutar sig att ta reda på varför även om det kan avslöja en hemlighet som kan förändra allt.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Last Chance Harvey

Last Chance Harvey

Dagens filmtips är en feel good-film som handlar om Harvey Shine som  är med om den värsta och bästa dagen i sitt liv som börjar med problem på flygplatsen på väg till London för sin dotters bröllop, han får sparken från sitt jobb och blir dissad av sin dotter väl i London. Men så träffar han en ny vän som ändrar på allt detta…

Läs mer om filmen samt se trailer…