Saving Mr Banks


Saving Mr Banks

Saving Mr Banks

“Saving Mr Banks” är den sanna historien om Walt Disneys rigorösa kamp för att få “Mary Poppins” filmatiserad. I sin jakt på filmrättigheterna måste Disney ta an bokens författarina, Pamela L. Travers, en kvinna med fasta principer och utan någon som helst lust att kompromissa bort ens ett uns av sin älskade Mary Poppins (aldrig bara Mary!) till fördel för en Hollywood-variant av historien.

Disney lyckas slut få Travers på ett plan till Los Angeles för att introduceras för Walt Disney’s värld – the happiest place on earth. Men bakom Mary Poppins och PL Travers fasad gömmer sig en historia så mycket mer personlig än en kvinna med paraply som kan flyga.


Filmkritikerna diskuterar:

Linda Hörnfeldt:

Det här är en feel good-film om jag någonsin såg en. Emma Thompson bär filmen och är så lysande som kontrollfreaket utan barmhärtighet och Tom Hanks är sådär hääärlig som en charmig Walt Disney. Scenerna när manusförfattarna och kompositörerna ska presentera musik och manus för Travers är vansinnigt underhållande.

Colin Farrell gör en roll värd att nämna som Travers pappa i vackra tillbakablickar från en barndom fylld av kärlek och besvikelse.

Filmen är färgglad, upplyftande, mycket underhållande och John Lee Hancock (senast “The Blind Side”) gör ett bra jobb med balansen mellan skrattattacker och snyftscener.

Det enda jag har att klaga på är att Emma Thompson inte fick en Oscarsnominering för den.

Filmtrailer:

Betyg : 4 av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*