Colin Farrell

Colin Farrell
Namn: Colin Farrell
Född: 1976-05-31
Övrigt:
Han är född i Dublin, Irland men han började dra uppmärksamheten till sig i Hollywood när han spelade i Joel Schumachers Tigerland (2000).
Han samlat en bästa skådespelare från Boston Society of Film Critics för sitt porträtt av Bozz , en roughneck Texan rekrytera som hjälper sin boot -camp polare undvika Vietnam strid.
Farrell spelade också tillsammans med Kevin Spacey i Thaddeus O'Sullivan i Dublin gangsterfilm Ordinary Decent Criminal (2000).
Född den 31 maj 1976, studerade Farrell teater vid Gaiety School of Drama i Dublin.

Saving Mr Banks

Saving Mr Banks

Saving Mr Banks

“Saving Mr Banks” är den sanna historien om Walt Disneys rigorösa kamp för att få “Mary Poppins” filmatiserad. I sin jakt på filmrättigheterna måste Disney ta an bokens författarina, Pamela L. Travers, en kvinna med fasta principer och utan någon som helst lust att kompromissa bort ens ett uns av sin älskade Mary Poppins (aldrig bara Mary!) till fördel för en Hollywood-variant av historien.

Disney lyckas slut få Travers på ett plan till Los Angeles för att introduceras för Walt Disney’s värld – the happiest place on earth. Men bakom Mary Poppins och PL Travers fasad gömmer sig en historia så mycket mer personlig än en kvinna med paraply som kan flyga.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Winter’s Tale

Winter's Tale

Winter’s Tale

Magi, mirakel, kampen mellan det onda och det goda och kärlekens kraft. Så skulle jag sammanfatta “Winter’s Tale” som har Sverigepremiär idag.

Colin Farrell spelar Peter Lake, en föräldralös tjuv i 1914:s New York, som, under ett inbrott i ett hus som han tror står tomt, möter den undersköna och orädda Beverly med det eldröda håret. Hon, istället för att ringa polisen, bjuder honom på te. Han blir så klart blixtförälskad. Problemet är att Beverly är dödssjuk i lungsot och har inte lång tid kvar.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Seven Psychopaths

Seven-Psychopaths

Seven Psychopaths

Dagens filmtips är Seven Psychopaths där vi får följa en manusförfattare som har det lite svårt för stunden. Men utan att riktigt planerat för det så hamnar han mitt i smeten bland ett gäng kriminella typer efter att hans knäppa kompis kidnappat en gangsterledares hund.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Total Recall

Total Recall

Filmtitel

Dagens filmtips är ingen mindre än Total Recall från 2012, filmen går upp på bio imorgon. Vi får följa fabriks arbetaren Douglas Quiad som efter att ha besökt rekall börjar tro att han är en spion. Så efter besökte vänds hans liv upp och ner, han rymmer undan rättvisan och vet inte vad som är sant och vad som är påhittat.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Fright Night

Fright Night

Fright Night

Kvällens filmtips blir Fright Night som är en remake på filmen med samma namn men från 1985. Här får vi följa Charley Brewster vars bästa vän Ed varnar honom att hans granne kanske är en vampyr och efter det går allt utåt. Då han snabbt inser att Ed kanske har rätt.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Horrible Bosses

Horrible Bosses

Horrible Bosses

Kvällens filmtips är en komedi film med namn Horrible Bosses där vi får följa tre vänner som verkligen inte gillar sina chefer. Det börjar med att dom på skämt pratar om hur mycket lättare deras liv vore om inte deras chefer levde längre. Och tillslut beslutar dom för att göra ta tag i saken och göra något åt det.

Läs mer om filmen samt se trailer…

The Way Back

The Way Back

The Way Back

Dagens filmtips blir filmen The Way Back som tillhör kategorin bra filmer. I The Way Back så får vi följa hur sju krigsfångar lyckas fly från ett arbetsläger i Sibirien. Film är inspirerad av sanna händelser och under filmens gång får vi följa de kämpa genom bitandekyla och en glödhet öken. Vi får följa fångarna på deras 600 mil långa resa och frågan är om alla kommer att överleva en sådan hård resa?

Läs mer om filmen samt se trailer…