En fiende att dö för


En fiende att dö för

En fiende att dö för

Dagens filmtips blir Peter Dalles film En fiende att dö för. Filmen handlar om ett gäng forskare som beslutar sig för att bevisa Pangeateorin att vi alla kommer från ett och samma ställe. De beger sig till Svalbard för att bevisa sin teori och det hela leds av en tysk geolog vid namn Friedrich och hans assistent Leni. Med på resan finns även två brittiska forskare och en svensk vid namnet Gistav de Geer. Utöver forskarna så följer även en norsk kapten med och båten har en rysk besättning. Politiska spänningarna ökar då dom närmar sig ett världskrig och när kriget bryter ut så tvingas det att välja sin sida.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman: En fiende att dö för är skriven av Peter Dalle som även regisserar filmen och filmen har nästan allt man vill ha i en film. Intriger, spänning, härliga vändningar och en gnutta romans som gör att filmen nästan känns för kort då man vill se mer. Skådespelarna som är med i filmen passar otroligt bra in på sina respektive roller och efter att man har sett filmen så skulle man inte kunna tänka sig att byta ut någon av skådespelarna mot nån annan. Tom Bruke spelar den brittiska Terrence i filmen och gör sin roll riktigt väl. Sen har vi även en svensk skådespelaren Richard Ulfsäter som spelar Gustav den neutrala svensken, som för fram bilden av att det inte är så lätt att hålla sig helt neutral när det väl krisar. Jag rekommenderar er strakt att gå och se den här filmen. Vad tycker ni som har hunnit se filmen? Gillade ni den?

Filmtrailer:

Betyg : 4 Ubåtar av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Comments

 1. Benny Nielsen says

  Var och såg filmen igår med mina vänner. Blev grymt besviken på denna sk thriller, mer av en fars tyckte vi med spring i dörrar och grovt tillyxade karaktärer, det här måste vara årets bottennapp, kan def inte rekommenderas. Peter dalle skall nog hålla sig till komedier där är han bäst, det här var bara pinsamt dåligt, att dessutom avsluta filmen med en engelsk fartygsmodell som stävar ut från fjorden befäste filmens tafflighet.

 2. Patrick Cobiella says

  Vi tyckete att Dalles nya film var riktigt bra. For att vara en svensk produktion sa slar den hogt aven pa internationell basis. Bra karaktarer, bra manus, bra scenografi. Helt enkelt en bra film!

 3. oscar falkevik says

  Hallo!
  Etter å ha sett filmen lurer jeg på om den tyske ubåten som viser seg på slutten av filmen er historisk riktig.
  Det jeg tror er at det er brukt en tysk ubåt type VII C som ikke ble opperativ før i 1944. Det dere skulle ha brukt var en tysk ubåt type VII A som var den tyske marines ubåter i bruk i 1939.

  Ellers likte jeg filmen godt.

Speak Your Mind

*