Runner Runner


Runner_Runner_1

Runner Runner

Kvällens filmtips är filmen Runner Runner som är en thriller som kretsar runt drömmen att bli rik fort utan att jobba för det. Vi får följa Richie som finansierar sina studier med internet spel, men efter att han får lite problem med sitt spelande så reser han till Costa Rica för att hitta Ivan som är mannen bakom spelsajten.


Filmkritikerna diskuterar:

Erik Fellman:
Då har vi filmen Runner Runner som inte är särskilt lång, bara 1 timme och 31 minuter vilket nu förtiden är kort. Men tyvärr känns filmen mycket längre än den borde, då den är seg rakt igenom från början till nästan slut.

Det är först framåt slutet som filmen kommer igång och tar fart. Ser man trailern till filmen verkar det som en bra och fartfylld film men det är den tyvärr inte.

Så känner du att tiden i din vardag går på tok för snabbt framåt, ta då en paus och se den här filmen så känns det som tiden nästan står stilla.

Kan vara att man hade för höga förväntningar på filmen då jag tycker att båda Ben Affleck och Justin Timberlake som är med i filmen vanligtvis är väldigt bra, men dom funkade tyvärr inte i den här filmen.

Fredrik Berglund:
En svensk line up skulle möjligen kunna innehålla Anders Ström (Unibet), Oskar Hörnell och Claes Lidell (båda Ongame), då samtliga gjort sig en ordentlig hacka på den lavinartade utveckling som skett inom onlinepoker de senaste 10-15 åren.

I Runner Runner är det dock karaktärerna Ivan Block (Ben Affleck) och Richie Furst (Justin Timberlake) som ska vinna spelet om spelarna. Fursts studier vid matematikinstitutionen vid Princeton för honom samman med Block i spelservrarnas Mecca – Costa Rica. Just valet av Costa Rica får väl anses som filmens mest trovärdiga drag. Eller kanske enda trovärdiga drag.

Brunbrända brudar, kortärmade skjortor, styltiga gangsterfasoner, FBI-agenter, båtar och krokodiler följer inte bara Fursts jakt på Block utan framförallt besökarens tankar till Don Johnson och CSI Miami (förlåt Horatio).

Vi har sett filmmakare gifta samman webbtjänster och universitet tidigare genom The Social Network (Harvard) och vi ser det snart igen i ”Jobs” (Reed University). Jag är helt övertygad om att Princeton är minst smickrat av de tre.

Pokerspel är fantastiskt och kan i en hand leverera makalös dramatik och action. Filmen Runner Runner gör det inte.

Omgiv, tack.

Filmtrailer:

Betyg : 1 krokodil av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

*