Lena Headey

Lena Headey
Namn: Lena Headey
Född: 1973-10-03
Övrigt:
Lena Headey är en brittisk skådespelerska som är mest känd för sina framträdanden i Bröderna Grimm (2005), Possession (2002).
Headey huvudrollen som drottning Gorgo , en heroisk spartanska kvinnan under filmen 300 (2006) , av regissören Zack Snyder .
Hon växte upp i Bermuda lever på havet, tills hon var 5.
Tillbaka i England , växte hon upp i Yorkshire, innan han flyttade till London i tonåren .
Headey hade inte gått att teaterskola innan hon blev skådespelerska.

300: Rise of an Empire

300-rise-of-an-empire-poster1

300: Rise of an Empire

Morgonens filmtips är snarare en varning. Det är filmen 300: Rise of an empire. Här får vi följa greken Themistokles som leder anfallet mot den invaderande styrkan från Persien. Även denna gång är det Xerxes som driver på anfallet men nu har han sin högra hand Artemisia som styr över hans flotta vid sin sida.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Dredd 3D

Dredd 3D

Morgonens filmtips är Dredd 3D som åter tar oss till ett framtida USA där nästan allt är ett ödeland. Istället har Mega City One skapats som sträcker sig från Boston till Washington. En enda våldsam stad där de kriminella nästan har tagit över, de enda som jobbar för att återuppehålla rättvisan är Judges som är en kombination av domare, jury och bödel. Den mest fruktade av dem alla är Dredd som får uppdraget att försöka befria staden från den nya drogen Slo-Mo som får allt att kännas som det går i slowmotion.

Läs mer om filmen samt se trailer…

300

300

Dagens lunch filmtips blir filmen 300 som är regisserad och skriven av Zack Snyder. Filmen är en riktigt skön action film där vi får följa kung Leonidas och han styrka på 300 män när det slås mot perserna. Fast det är underlägsna i antal så kämpar det hårt och ger perserna mer motstånd än vad de hade kunnat tro vilket resulterar i en riktigt bra film.

Läs mer om filmen samt se trailer…

The Red Baron (2008)

The Red Baron

The Red Baron

Kvällens filmtips blir The Red Baron från 2008. Här får vi följa Manfred von Richthofen som är en fruktade röda baronen. Han blir snabbt ett kändis i den tyska luftvapnet under första världskriget. För Manfred är luft strider mer av en sport och det finns en ära att strida på ett sportsligt sätt. Efter ett tag upptäcker Manfred att han blir använd som en del av den tyska propagandan samtidigt som hans avsky för kriget blir allt större.

Läs mer om filmen samt se trailer…