Limitless


Limitless

Limitless

Dagens filmtips blir filmen Limitless som har biopremiär den 29e April. Limitless är en spännande thriller film där Bradley Cooper spelar rollen som en misslyckad författare som en dag springer på en gammal vän som förser han med en topphemlig drog. Droger förändrar hans liv fullständigt då drogen gör att han kan använda 100% av sin hjärna vilket gör att han blir den perfekta versionen av sig själv. Hans snabba framgångar för inte bara bra saker med sig utan han lockar även till sig en hel del fiender.


Filmkritikerna diskuterar Limitless:

Erik: Många känner igen Bradley Cooper från filmen The Hangover, men han gör även rollen som den misslyckade författaren bra. Filmen håller ett rätt så högt tempo redan från början och håller det genom hela filmen så det är inga direkta tråkiga stunder. Robert De Niro som har en betydelsefull roll i filmen spelar den erfarna affärsmannen som man inte vill vara ovän med men fråga är om Bradley Cooper ska lyckas att överlista De Niro i den här filmen eller ej. Något jag kan säga att jag inte gillade i Limitless det var slutet på filmen som jag inte tyckte var något vidare, kändes mest som fantasin hade tagit slut för dom som gjorde filmen och de kände att de behövde göra klart filmen. Men fram till slutet så tycker jag att Limitless var en väldigt underhållande film och jag rekommenderar den för alla som är sugna på en thriller film som håller högt tempo. Berätta gärna vad ni tyckte om filmen om det finns någon där ute som har sett den?

Gästfilmkritiker Patrik: Efter att ha sett färdigt på filmen, och fått reflektera lite över den kan jag snabbt konstatera att den rent story-mässigt har hanterats rätt så likt The Adjustment Bureau som jag såg för någon vecka sedan.

Båda filmerna har ett väldigt intressant och spännande grundkoncept, vilket presenteras rätt så tidigt, och sen fortsätter storyn att spåna fram och tillbaka kring detta grundkoncept.

Det som blir lite problematiskt är att man bara kan repetera samma saker som händer ett visst antal gånger innan det börjar bli tråkigt, vilket jag dock får säga om Limitless att de lyckats bättre med att variera, än vad Adjustment Bureau gjorde, genom att ge små knorrar på händelserna allt eftersom.

Grundpremissen för filmen är som sagt en intressant grundtanke, och jag tror att flera säkert har föreställt sig liknande scenarion på egen hand, där hjärnkapaciteten ökas mångdubbelt och förvandlar en till ett geni. Det man sitter och funderar lite på längs med vägen är väl hur man själv skulle hantera samma situation.

Filmtrailer:

Betyg: 4 Piller av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Comments

  1. åå jag har verkligen längtat efter denna filmen!!

  2. Såg den kanske fel dag men tyckte den var lite långsam emellanåt, skruvade mig i stolen. Men gillade filmen fastän mordet på tjejen aldrig förklarades så att jag fattade 100%. Gillade Bradley Coopers naturliga look.

Speak Your Mind

*