The King´s Speech


The King´s Speech

The King´s Speech

Kvällens filmtips blir The King´s Speech som jag även tror kommer ta en plats på filmtoppen. Filmen är en drama film där vi får följa hur Prins Albert som är hertig av York blir kung. Han har dock ett problem och de är att han stammar vilket inte går hand i hand med att vara kung och prata offentligt. Efter att ha försökt de mesta utan att lyckas träffar han äntligen Lionel Logue som är en självlärd logoped.


Filmkritikerna diskuterar The King´s Speech :

Erik: The King´s Speech var en riktigt bra film, som ni vet så har jag en förkärlek för filmer som basseras på sanna händelser. Och då The King´s Speech är en biografi film så gillar jag även den här. Handlingen med den stammande Prins Albert som gör allt rätt förutom att han inte kan prata offentligt gör allt för att överkomma sitt problem. Ett problem som får han väldigt frustrerad samtidigt som han ska handskas med Edward som ett tag får tronen men lämnar den för kärleken. Colin Firth spelar rollen som den stammande Georg VI riktigt bra, då han får fram frustrationen av att veta vad man vill men inte kunna få fram det på rätt sätt. Vad tycker ni som har sett filmen?

Filmtrailer för filmen The King´s Speech :

Betyg: 4 b-be-be-betyg av 5 möjliga

Länkar om filmen:
IMDB

Related Posts with Thumbnails

Comments

  1. Har funderat på att se denna film utan att det blivit av. Men nu får jag nog köpa mig en biljett i alla fall!

  2. Ja det tycker jag allt du ska göra. De är verkligen en sevärd film. Berätta gärna va du tyckte om filmen efter du sett den.

Speak Your Mind

*