Anthony Hopkins

Anthony Hopkins
Namn: Anthony Hopkins
Född: 1937-12-31
Övrigt:
Anthony Hopkins är född den 31 december 1937, i Margam , Wales.
Influerad av Richard Burton , bestämde han sig för att studera på högskolan för scen och musik och tog examen 1957.
År 1965 flyttade han till London och gick med i Nationalteatern, inbjuden av Laurence Olivier, som genast kunde se talang i Hopkins.
År 1967 gjorde han sin första film för TV.
Från detta ögonblick , hade han en framgångsrik karriär inom film och TV.

Noah

noah-movie-poster

Noah

Kvällens filmtips är Noah, där vi får följa en man som blir utvald av gud att utföra ett uppdrag. Noah måste bygga sin ark och få den klar i tid för att lyckas rädda alla innan gud dränker hela jorden med vatten.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Hitchcock

hitchcock

Hitchcock

Morgonens filmtips är en spännande biografi film om Alfred Hitchcock. Här får vi följa med Alfred i hans arbete med filmen Psycho som blev en stor hit och nu får vi se varför. Samtidigt får vi en inblick i Alfreds förhållande med hans fru Alma. En relation som ställs på prov under inspelningen av en filmen Psycho.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Thor

Thor

Thor

Kvällens filmtips blir en action film som heter Thor. Thor har premiär den 27 April 2011 i Sverige. I filmen får vi följa den mäktiga men arroganta krigaren Thor, som drabbas av hybris i början av filmen. När han sätter hela Asgard i fara så blir han banlyst och hänvisas till jorden där han förlorar alla sina krafter och blir blott en människa igen.
Läs mer om filmen samt se trailer…

The Wolfman

The Wolfman

The Wolfman

Dagens första filmtips blir filmen The Wolfman både är en drama film och en skräckfilm. Här får vi följa en man som återvänder från Amerika till sitt hemland och råkar bli biten av en varulv och vi får följa med på den resan.

Läs mer om filmen samt se trailer…

The Rite

The Rite / Ritualen

The Rite

Morgonens filmtips blir filmen The Rite, eller Ritualen som är dess svenska titel. I filmen får vi följa den unge Michael Kovak som växer upp i ett begravningshem. I hans uppväxt har det bara funnits två val antingen blir man präst eller så blir man begravningsentreprenör. I sin utbildning till präst börjar han dock tveka på sin tro och får möjligheten att åka till Rom för att gå en exorcistutbildning. På grund av sin bristande tro så får han besöka Lucas som är en erfaren exorcist. Vi får följa med på Michael Kovak på sin jakt efter sin tro som är kantat av demoner.

Läs mer om filmen samt se trailer…