Matthew McConaughey

Matthew McConaughey
Namn: Matthew McConaughey
Född: 1969-11-04
Övrigt:
Den yngste sonen till en bensinstation ägare, Matthew McConaughey är född i Texas, men växte upp i Longview, Texas där han utexaminerades från den lokala High School (1988).

Interstellar

interstellar

Interstellar

Kvällens filmtips är ingen mindre en den efterlängtade sci-fi filmen från Christopher Nolan nämligen Interstellar. Filmen utspelar sig i en nära framtid då människan inte längre kan leva på jordens tillgångar. En grupp forskare och upptäckare får det viktigaste uppdraget i mänsklighetens historia nämligen att resa bortom vår galax för att utforska om vi har en framtid bland stjärnorna.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Dallas Buyers Club

dallas_buyers_club_ver5

Dallas Buyers Club

Kvällens filmtips är Dallas Buyers Club. Det här är en verklighetsbaserad film där vi får följa Ron Woodroof som jobbar runt sjukhus systemet i USA. Han gör det för att hjälpa patienter med AIDS att få medicin efter att han själv blivit diagnostiserad med AIDS .

Läs mer om filmen samt se trailer…

Killer Joe

Killer Joe

Morgonens filmtips är ingen mindre än Killer Joe. Här får vi följa den 22 åriga knarklangaren Chris som efter att ha förlorat allt knark han skulle ha sålt får ett gäng efter sig. Han måste snabbt få fram 6000 dollar annars kommer han att dö. Han får den briljanta iden att kontakta Killer Joe som ska hjälpa han att ta död på sin mor så att han kan få ut hennes livförsäkring och på så sätt få tag på pengarna som han är skyldig. Dock är det inte så lätt som han tror.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Bernie

Bernie

Kvällens filmtips är Bernie som är en film som basseras på en sann händelse. Vi får följa en begravningsentreprenör som blir vän med en rik änka. Deras vänskap växer sig allt starkare väldigt snabbt. Men änkan sätter snabbt klorna i den snälla Bernie som försöker att vara alla till lags.

Läs mer om filmen samt se trailer…

The Paperboy

The Paperboy

The Paperboy

Kvällens filmtips är filmen The Paperboy som kommer till Sverige i November. Här får vi följa historien om en ung man som återvänder till sitt familjehem i Florida för att hjälpa sin bror som är en reporter att ta reda på sanningen om en man som är dömd till döden, om det är så att han är oskyldig eller inte. I jakten på sanningen så faller han för fångens tjej vilket leder till en hel del konflikter.

Läs mer om filmen samt se ett filmklipp…

The Lincoln Lawyer

The Lincoln Lawyer

The Lincoln Lawyer

The Lincoln Lawyer blir dagens filmtips, där vi får följa Matthew McConaughey som spelar en advokat som kanske inte alltid följer alla spelets regler. Hans kontor är en Lincoln Town car som hans vän kör runt åt han medan han jobbar. Men en dag tar han på sig ett fall han sent kommer att glömma.

Läs mer om filmen samt se trailer…