Dolph Lundgren

Dolph Lundgren
Namn: Dolph Lundgren
Född: 1957-11-03
Övrigt:
Dolph Lundgren gick på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, Sverige .
Han fick en magisterexamen i kemiteknik vid University of Sydney, New South Wales, Australien , 1982, och året därpå fick ett Fulbright- stipendium till MIT .
I New York träffade han dramaläraren Warren Robertson och bestämde sig för att pröva lyckan som skådespelare i actionfilmer .
Lundgren har ett andra gradens svarta bälte i karate och siktar på sin tredje gradens svarta bälte.

The Expendables 3

EX3-Poster

The Expendables 3

Morgonens filmtips är ingen mindre än The Expendables 3. Nu får vi åter följa Barney som leder gruppen The Expendables, men den här gången beslutar han sig för att ta in lite nytt blod för att ta fast Conrad Stonebanks som var en av medgrundarna till The Expendables men som nu har bytt sida.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Small Apartments

SMALL-APARTMENTS-Poster

Small Apartments

Kvällens filmtips är en film av Jonas Åkerlund, nämligen Small Apartments. Här får vi följa en man som under väldigt konstiga omständigheter lyckas ta sig framåt i sitt liv trotts att han är omringad av ett gäng väldigt udda grannar.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Intervju med Dolph Lundgren

Får göra en roundtable intervju med Dolph Lundgren dagen efter galapremiären av The Expendables 2. Det första man märker när man stiger in i rummet är hur stor han är på riktigt. Det andra är hur trevlig och artig han är.

Första frågan som kommer till Dolph är hur det känns att vara på vitaduken tillsammans med de största actionhjältarna. Han svarar att det var riktigt roligt och att det var på tiden. Samtidigt berättar Dolph att han inte alls var “på” att vara med i den andra filmen. Varken han eller Sylvester Stallone var speciellt förtjusta i rollen, men till slut blev det en ordentlig roll för Dolph. Hans roll blev akademiker och en riktigt tjejtjusare eller försökte åtminstone vara det.

Sen får jag chansen att ställa min första fråga till actionlegenden och det var vem han skulle vilja se i The Expendables 3. Han svarar Wesley Snipes som är en av hans favoriter, Dolph tycker att han är en riktigt bra actionskådespelare. Sen skulle det vara roligt om Clint Eastwood var med “Om han kom in och sköt ner några med en Magnum 44 så vore det ju brutalt” och jag kan inte annat än att hålla med Dolph på den punkten.

När det kommer på tal om att det mest har blivit actionfilmer för Dolph så tror han att det dels beror på att han ser ut som en actionhjälte samt att han kan sparkas. Samtidigt nämner Dolph att han kommer spela in en dramafilm där han inte dödar någon under hela filmen.

Han får en fråga om hur det går för filmen Nordic Light som han jobbar på och som kommer att vara ett spiondrama mellan Tyskland och Sverige som utspelar sig under första världskriget. Han meddelar att allt går riktigt bra med filmen och att dom bara nu jagar finansiärer.

Sen kommer frågan om han känner att filmkarriären har hjälpt att bygga upp självförtroendet eller om det ibland kan vara svårt att leva upp till förväntningarna. Det är inte alls lätt att leva upp till förväntningarna som finns svara Dolph men han är glad att han har så mycket bakom sig såsom sin idrottskarriär och sin utbildning som civilingenjör i kemiteknik att luta sig tillbaka på.

Dolph tar upp att det är meningen att alla ska göra sina egna stunts så gott det går i The Expendables filmerna. Alla fightingscener och skjutscener gör dom själva och det är först när det är maskiner inblandade som det kan bli svårare och farligare. Det finns en scen i filmen där dom åker Jetskis och ska åka med dom in i ett plan som är på väg att lyfta. Den scenen har han gjort helt själv men påpekar att det inte är helt riskfritt då en stuntman dog under inspelningen av The Expendables 2.

När vi kommer att tala om närmaste framtiden med Dolph så nämns ett TV program ”Race to the scene” där han kommer att vara programledare. Programmet går ut på att par tävlar genom att återskapa några av det mest kända actionscenerna i filmens historia.

Min sista fråga till Dolph Lundgren var vem han skulle vilja se spela honom i filmen om hans liv. Det tog ett tag för honom att svara på frågan, då han inte riktigt visste vem som skulle vara stor nog att gestalta honom. Sen svarade han lite skämtsamt att det kanske får bli Arnold Schwarzenegger i blond peruk brytandes på svenska.

Ett stort tack till Dolph Lundgren som ställde upp på intervjun och ett riktigt stort tack till Sara Karlsdotter de Costa från Noble Entertainment som fixade intervjun och sist men inte minst ett stort tack till Calle Anderson som tog bilderna.

The Expendables 2

the expendables 2

The Expendables 2

Kvällens filmtips är The Expendeables 2 som har Sverigepremiär den 22 augusti. Gänget har åter samlats för att utföra farliga uppdrag som ingen annan klarar av. Och den här gången har dom samlat ännu mer action ikoner än tidigare. I tvåan får vi följa hur dom ger sig ut på hämnd och det blir blodigt och våldsamt.

Läs mer om filmen samt se trailer…

The Expendables

The Expendables

Dagens filmtips blir The Expendables, här får vi följa Barney Ross (Sylvester Stallone) och hans gäng av legosoldater. Efter att ha återvänt efter ett lyckat uppdrag så får de ett nytt uppdrag av CIA som visar sig vara svårare än de tidigare har trott. The Expendables är en actionfylld film som inte kommer göra många besvikna om de är sugna på en bra action film.
KLICKA HÄR för att se trailern till filmen samt läs mer om filmen…