James Franco

James Franco
Namn: James Franco
Född: 1978-04-19
Övrigt:
Mest känd för sin banbrytande huvudroll " Freaks and Geeks " (1999) , är James Franco föddes i Palo Alto, Kalifornien den 19 april 1978.
Innan han kom till " Freaks och Geeks " (1999) , spelade Franco i TV- miniserien to serve and Protect (1999) ( TV).

Lovelace

lovelace

Lovelace

Kvällens filmtips är Lovelace, här får vi följa Linda Lovelace som blev en av 1970-talets mest omtalade kvinnor efter porrfilmen ”långt ner i halsen”. Filmen blev en sådan succé att den gjorde porren rumsren. Linda blev snabbt en stjärna och sexsymbol. Vi får följa med på hennes uppgång och fall.
Läs mer om filmen samt se trailer…

This Is the End

This-Is-The-End-Poster

This Is the End

Ett av dagens filmtips är komedin This is the end. Här får vi följa med på en fest hemma hos James Franco. Det är Seth Rogen som tar med sin vän Jay Baruchel till festen som är fylld av kändisar. Jay som kom för att besöka Seth är inte så positivt inställd till festen redan innan, och när väl jordens undergång kommer blir han inte mer road.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Spring Breakers

spring-breakers

Spring Breakers

Dagens filmtips är Spring Breakers. Här får vi följa fyra tjejer (Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Ashlye Benson och Rachel Korin) som är beredda att göra allt för att få ihop pengar till åka till Miami under spring break. Väl där väntar en drömlik tillvaro med fest, fest, fest, alkohol, fest, droger… och våld. Efter en natt i häktet träffar de knarklangaren Alien (James Franco) som leder in dem i en värld långt från deras egen verklighet.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Oz The Great And Powerful

ozgreatandpowerful

Oz The Great And Powerful

Kvällens filmtips är ingen mindre än Oz the Great and Powerful. Här får vi följa Oscar som är en trollkarl på en kringresande cirkus. En dag hamnar han i en tornado som tar han från Kansas till Oz där han snabbt tror att alla hans drömmar har gått i uppfyllelse men det visar sig snabbt att det inte är så lätt.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Rise of the Planet of the Apes

Rise of the Planet of the Apes

Dagens filmtips blir Rise of the Planet of the Apes. Här får vi följa hur det hela börjar och hur de smarta aporna blir till. Det börjar med ett experiment för att hitta botemedlet mot alzheimer genom att manipulera generna och det leder till att de friska aporna blir allt smartare och smartare vilket leder till att de flyr.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Your Highness

Your Highness

Your Highness

Dagens filmtips blir filmen Your Highness som är en komedi film blandat med en äventyrsfilm. Här får vi får vi följa hur Prins Fabious brud blir kidnappad och han måste ge sig ut på ett uppdrag att rädda henne från den onda trollkaren. Med sig på sitt uppdrag får han sin odugliga och lata bror Thadeous som ogärna gör mer än vad som behövs.

Läs mer om filmen samt se trailer…

Milk

Milk (2008)

Filmtipset idag handlar om Harvey Milk som blev den första homosexuella man att bli invald politiker i Kalifornien. Harvey Milk och dåvarande borgmästaren George Moscone blir mördade 1978.

Läs mer om filmen samt se trailer…

127 Hours

127 Hours

Kvällens filmtips är 127 Hours som baseras på en sann berättelse, och filmens fokus är på hur äventyraren försöker hantera situationen timma för timma, dag för dag. Det är en riktigt intressant skildring av hur stark människans vilja är att överleva, och som åskådare så blir man imponerad i slutändan av hur filmskaparna har lyckats hålla en fängslad med en så minimalistisk approach.

Utöver den klippklyfta där huvuddelen av filmen utspelar sig så får man bara en inledande presentation av äventyraren som person då han utforskar andra delar av det landskap han är på äventyr i, och ett antal återblickar från hans liv när han försöker kämpa för att hålla sitt psyke samman. I efterhand så måste det sägas det inte är något man reflekterar över medan man ser filmen.

Det ska sägas att det här inte är en film som skall ses av känsliga personer. Den må innehålla mycket mindre blod, våld och otrevligheten än valfri action- eller skräckfilm, men det är några scener där det är väldigt påtagligt och realistiskt skildrat.

Läs mer om filmen samt se trailer…